Monday, July 15, 2013

review Dia..Random Guy

Today rose nak review buku Dia Random Guy....cerita ini rose memang ikut dari blog penulis sampai la episod 17...dan kecewa sekejap sebab penulis diminta untuk tidak menyambung cerita ini di blog oleh publisher sampai script buku ini siap...

Alhamdulilah...penantian dari bulan may sehingga julai sangat berbaloi bila akhirnya Dia Random Guy sampai dipangkuan rose on 5/7/2013...rose ni memang ada satu penyakit dimana, rose akan simpan buku cerita sampai rose bersedia untuk baca...however, unlike any other books, once i received this book sangat berkobar-kobar rose nak baca...sedikit sinopsis:-

alin berusia 32 tahun, berkerja sebagai kerani bertemu dengan amzar si sexy goatee merangkap jurutera dan anak kepada pemilik syarikat alin sedang berkerja...

dimana silapnya, pertemuan pertama mereka, menyebabkan amzar menjadi "tunang" ekspress alin dan paling tidak disangka, rupa-rupanya tunang ekspress tersebut adalah bos sendiri...erk??? pertemuan demi pertemuan, ada sahaja pertelingkahan, kegembiraan yang akhirnya menyebabkan amzar mula jatuh "suka" pada cik kerani...tetapi...muncul pula bekas kekasih alin yang ingin menyambung kembali perhubungan mereka...siapakah yang alin pilih? si sexy goatee atau her ex-boyfriend?

serius...saya hanya mengambil masa dua jam untuk menghabiskan novel ini...novel ini membuatkan saya tersenyum-senyum sendiri dan juga ketawa....penggunaan tatabahasa yang santai dan a good english from author membuatkan pembaca senang memahami kosa kata yang digunakan....kisah ini santai dan secara tidak langsung memberi pengajaran kepada pembaca...secara simplenya, saya boleh kata..it's simply awesome!!!...tahniah farah hussain...dan saya tidak sabar untuk menunggu novel selanjutnya dari farah....



i give thousands thumbs up and rate 5/5 for this book...so ladies, go and grab it...

xoxo, 
rose

12 comments:

  1. hahaha.. tunggu masuk tv.. jadi drama bersiri.. confirm buku ini akan sold out kat pasaran

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu azman...skang kan trend adaptasi novel. .

      Delete
  2. Salam. Rose, fajar pakeer ea penerbitnya? Tq for the review :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. The publisher is idea kreatif lana. ..for me this book really simple, and awesome...

      Delete
  3. Wahhh kena pergi beli juga! Tapi tak sure ada ke tak kat Popular sini. Huhu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rose ada nampak dkt mph last week....popular xsure dah keluar ker belum. ..

      Delete
  4. salam rose...
    wah... maaf sebab buat rose ternanti2 dari bulan May hingga July. Hehe..Thank you ya for the honest review. Senang hati saya bila pembaca gembira selepas membaca. DRG ditulis dalam keadaan tergesa2 sebab nak kejar dateline yg diberikan penerbit. Sejujurnya ada bahagian yang saya sendiri kurang berpuas hati. Wish I could re-write a few chapters. Apa2 pun terima kasih ya kerana membeli, membaca dan menyukai karya santai ini. teruskan menyokong novel2 keluaran IKP, ok.

    FH

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam.. eh?? Farah hussain in the house la. So honoured to have u here dear...farah...I really enjoyed the book and FYI dah berkali- kali baca..sampai hubby I kata..I pun nak simpan goatee..wahahaha...

      Delete
  5. dah beli dan baca.......mmg besttttt...my husband sampai jeles sbb saya terlebih layan novel cintan ni daripada dia..... hehehehehe.... yup baca sampai berulang2 lebih2 lagi bab hero tu jeeles...sweettt sgtttt....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best kan novel ni? Memang tak jemu ulang baca banyak kali pun

      Delete