Saturday, July 13, 2013

Homemade ice cream for aisya

Grrr...ditengahari bulan puasa ni pulak saya nak post recipi ni kan...

Hihii...quench your thirst yer readers...saya saja nak cuba buat homemade ice cream nie..last time dah buat version orang dewasa..this time version baby...

So..bahan-bahanyer:

Mold ice cream- saya beli di daiso
Tembikai

Cara-cara:
Buat puree Tembikai-potong kecil2 and blend. .
Tapis puree jgn bagi biji masuk sekali
Masukkan dalam acuan semalaman...

Siap.....

13 comments:

  1. ice cream.. tgh hari nie..dugaan.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabar yer....dugaan ajer tue....

      Delete
  2. Uitt....sedap nyew memang betul2 dugaan...kalau tak dah buat nie...pastu makan...wawawawa

    ReplyDelete
  3. terliur tengok aiskrim ni....

    ReplyDelete
  4. Dapnye. Bagus untuk budak2 ni. Ori x de campuran bahan lain. Segar dari ladang. Kekeke~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah...that's the main point. ..no added sugar or else....

      Delete
  5. kalau bekukan melon then makan pun sedap..jus dia dah la banyak..hehe..sedap2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yer? Rose xpernah cuba...thanks sebab bagi tips

      Delete
  6. wah pandainya rose bat eskrem, ni boleh komersialkan ni huhuhu~ thanks rose...terliur tngok hahaha!

    ReplyDelete
  7. hahahaha.. dugaan bulan posa.. singgah sana dan sini penuh dengan post makanan

    ReplyDelete